top of page

Om Vox Humana

 

Koret Vox Humana - "den menneskelige stemme" - blev startet i 1994 af pianist, organist og dirigent Jesper Mark Pedersen.

 

Siden start 2008 har koret været ledet af dirigent, saxofonist og komponist Jakob Høgsbro.
Vi er et blandet kor bestående af ca. 
40 dygtige amatørsangere.

hgsbro_kor-1-of-21_42525119452_o.jpg

Foto: Mikkel Arnfred

Om Vox Humana

Vox Humana er et kor, som de seneste ti år har specialiseret sig i at synge ny nordisk kormusik. Dette begreb dækker meget bredt: Fra folkemusik over satser med hovedvægt fra både den rytmiske og klassiske tradition. Meget af musikken er nykomponeret og også særligt arrangeret til Vox Humana.

Senest har vi haft koncerter med uropførelse af værker skrevet til Vox Humana af den internationalt kendte percussionist og komponist, Marilyn Mazur, samt værker af den kendte svenske bassist Anders Jormin, af Sigurd Barrett, og af vores egen Jakob Høgsbro.
 
Vi synger ca. 8-10 koncerter om året af varierende program. Vi kan også engageres til firmafester, bryllupper og andre private arrangementer, hvor musikken drejes mod svingende og rytmiske toner.

Vi har været på korrejser i bl.a. Estland, Sverige, Frankrig, Tyskland og Slovakiet, samt til Allerøds venskabsby i Tyskland, Wildemann. Vi tilstræber en udlandsrejse hvert andet år og et større projekt de øvrige år. Blandt andet har vi indspillet 4 cd'er samt flere af korarrangementerne til Sigurd Barretts "Danmarkshistorie", "Genforeningen" og senest i 2023 indspillede vi både Jazzoratoriet De 24 timer med Jazztrio og Jakob Høgsbros Engelske Suite "Hope".

Vi øver torsdage kl. 19.30-22:00 på Allerød Musikskole, Gl. Lyngevej i Allerød.
 


Find os også på Facebook

bottom of page